Kunčina již rok bez porážky - V Libchavách oslaví výročí

14.05.2017 10:02

 

Kunčina již rok bez porážky - V Libchavách oslaví výročí 

Kunčina - Jiskra Králíky    2:1 (2:1)

 
V utkání s poměrně oblíbeným soupeřem z Králík byla Kunčina jasným favoritem, hráči toužili v utkání zvítězit hned z několika důvodů:
- Přidat další zápas bez porážky, který by byl již 25. v pořadí
- Přiblížit se k titulu pro mistra I.B. třídy skupiny B Pardubického kraje
- Dát dárek k narozeninám předsedovi oddílu a spoluhráči Patriku Scholzemu
 
Zápas však začal velmi překvapivě, hosté přijeli do Kunčiny bránit, hráli velmi organizovaný blok a čekali na brejky. Domácí museli dobývat Kaliankovu branku, nutno říci, že tento styl právě Kunčině vůbec nevyhovuje. 
 
Průběh utkání:
1. - 20. min. - Domácí  příliš neplní pokyny trenéra, hosté brání v 10 lidech na vlastní polovině a domácí čeká velmi náročný úkol - Dobývat, být trpěliví, čekat na chybu soupeře, pozorně bránit případné brejky soupeře, pohlídat Matoulka - kanonýra soupeře 
21. min. - Skrumáž ve vápně hostí, míč se dostává doprava k Hlubinkovi, který svou tutovku pálí jen do vyběhnuvšího Kalianka a výrazně mu razítkuje hrudní koš.
21. min. - Šmehlík předskakuje stopera a může postupovat na bránu, stoper jej za cenu žluté karty zastavuje. Přímý volný kop Tomáše Brychty zastavuje ruka bránícího hráče ve zdi, ten si však kryje obličej - vše v pořádku.
23. min. - Ztráta míče domácích, Matoulek střílí těsně mimo, Hutira situaci kontroluje.
26. min. - Pagáč střílí ze střední vzdálenosti, golman hostí střelu s problémy nadvakrát kryje.
28. min. - Pohanka se vydává na výlet, jeho dělovku blokuje ve skluzu Tomáš Brychta
30. min. - BRANKA DOMÁCÍCH - Akce začíná na středu hřiště, kdy si Tomáš Brychta pustil míš mezi dvěma atakujícími hráči Králík, potáhl míč doprava, posunul jej na Hlubinku, který z první centruje do vápna. Tam již čeká Tlustoš, jeho skvělou hlavičku likviduje svělým přesunem k tyči Kalianko, odražený míč jde proti noze Zemanovi, který neváhá a posílá jej do šibenice. 1:0 !!!
31. min. - BRANKA DOMÁCÍCH - Tlustoš dobíhá dlouhý míč, který dostává doleva k rohovému praporku. Centruje na nabíhající spoluhráče, avšak centr si sráží PAŘÍZEK do vlastní brány za bezmocného golmana. 2:0 !!!
32. min. - BRANKA HOSTÍ - Pešava podkluzuje v nejméně vhodnou dobu, jeho ztrátu zachytává Matoulek a v tváří v tvář Hutirovi mu nedává naději. Zápletka je na světě. 1:2!!!
37. min. - Matoulek hraje velmi dobrý zápas. Dělá si "dobrý den" z celé obrany domácích a posílá dělovku doprostřed brány na Hutiru, ten reflexivně zasahuje a odvrací na roh.

První poločas sice vyhrávají, avšak velmi dobrý disciplinovaný výkon hostí a fakt, že se v posledních utkáních domácí vcelku herně trápí, zavdává do druhého dějsví velmi zajímavou podívanou.
 
46. min. - Rozehrávka domácícm nevychází, aktivní Matoulek se zbavuje Šejnohy i Zemana, hosté se dostávají hned třikrát k ohrožení Hutiry, ten všechny pokusy kryje.
Hosté jsou v průbehu druhé půle lepším týmem, cítí šnci na skalp lídra a dělají pro to vše. Hra je velmi nepřesná, není to ono ze strany domácích, chybí pohyb do správných prostor.
66. min. - Hutira zasahuje proti střele Vyšohlída, akce vzniká po situaci, kdy Matoulek opět vymotává dva beky domácích... Následuje rohový kop, jehož zakončuje hlavou kdo jiný než Matoulek, jeho střelu vyráží z brány u tyče hlídající Hlubinka.
69. min. - První brejkový únik Kunčiny v zápase, Hlubinka posouvá na Tlustoše, ten centruje na Šmehlíka, jehož levačku chytá Kalianko v bráně Králík.
74. min. - Pagáč střídá, Scholze se přesouvá na osobku k Matoulkovi - ten si od té doby nekopne...
77. min. - Poslední velmi dobrá možnost hostí v utkání - Přímý volný kop Matoulka, který letí do šibenice vyráží hrdina v domácí bráně.
90+1. min. - Rozhodčí ukončuje utkání a Musil mu důrazně vyčítá nenastavené minuty.
 
Domácí nepředvedli nikterak přesvědčivý výkon, ale výsledek je přeci jen důležitější - 3 BODY JSOU DOMA!!! Hosté se ukázali ve velmi dobrém světle, porážka je pro ně krutá.
 
SESTAVY:
Kunčina: Hutira - Šejnoha, Eliáš, Pešava, Pagáč (74. Scholze) - Hlubinka, Brychta, Zeman, Kaláb - Tlustoš, Šmehlík
Králíky: Kalianko - Loufek, Pohanka, Pařízek, Halanič, Ježek J., Koreň, Dušek, Vyšohlíd, Matoulek, Musil
 
Hráč utkání: Hutira X Matoulek