Kunčina potvrzuje dobrou jarní pohodu a odváží 3 body z Horního Újezdu.

09.05.2016 18:38

Horní Újezd - Kunčina    3:4 (2:0)

Na zápas do Horního Újezdu jsme odjížděli bez dlouhodobě zraněného Eliáše, čerstvě zraněných Richtera, Krepla a J. Zemana. Poslední zápas venku jsme zvládli na výbornou a z Jablonného jsme odváželi 2 body, výsledky sobotních utkání nám v boji o záchranu celkem nahrály a tak by body z Horního Újezdu znamenaly další odskočení od pásma ohrožení. 

Sestavy obou mužstev:

Horní Újezd (žlutomodrá kombinace): Havlík, Beneš, Faltys, Fógl, Hájek (67. Kusý Martin), Prokop P., Prokop R., Lněnička (70. Kučera), Kusý Marek, Pechanec, Kmošek (76. Ždára)

Kunčina (zelenočerná kombinace): Hutira - Zeman, Pešava, Spálenský, Pagáč - Hlubinka (79. Crha), Brychta, Švanda, Šejnoha (46. Scholze) - Tlustoš, Šmehlík

1. min. - Faul na Tomáše Brychtu a následuje přímý volný kop z pravé strany hřiště, kapitán Zeman poslal pěkný míč do ideálního prostoru, míč propadl na zadní tyč, kde číhal Tlustoš, bohužel poslal míč levačkou 2 metry vedle Havlíkovy brány.
Úvodní minuty utkání patří Kunčině, hosté mají zápas docela pod kontrolou, sebevědomí v kombinaci hráčům rozhodně nechybí. 
9. min. - Přímý volný kop z levé strany rozehrává Spálenský, pouze do rukou připraveného golmana.
10. min. - První vlaštovka na straně domácích, slibně vypadající protiútok končí stříleným centrem, na roh odvrací Pešava.
11. min. - Rohový kop odvrací Pagáč na další rohový kop, oba rohové kopy tzv. "smrděly", domácí jsou ze vzduchu velice nebezpeční.
12, min. - Švanda střílí pravačkou po přistrčení Tlustoše, střela míří pouze vedle pravé tyče domácí svatyně.
14. min. - Šejnoha prodlužuje hlavou míč na rozběhnutého Šmehlíka, ten posílá střílený míč, domácí odvrací na aut. Ten je rozehrán na aktivního Šměhlíka, míč se posouvá k Pešavovi, který poslal geniální dloubáček za obranu domácích, Tlustoš dnes poprvé rozvlnil síť, když hlavou přehodil mladíka Havlíka v domácí brance, praporek pomezního Bednáře však signalizuje ofsajd. Velká škoda !!!
17. min. - krásné přenesení hry doprava na Radka Prokopa, který Šejnohovi a Pagáčovi ihned ukazuje svou rychlost. Přibrzdil jej až stoper Spálenský, který odvrátil na další roh.
18. - 24. min. - nepovedená pasáž hry od obou soupeřů
25. min. - Z ničeho nic se domácí dostávají do vedení. Dlouhý míč do vápna Pagáč nehlavičkuje a pouští na Hutiru, u míče byl však dříve Patrik Prokop a otvírá skóre utkání.
26. min. - Následuje další tutovka domácích, kterou Hutira kryje.
28. min. - Spálenský neuvěřitelně chybuje, nastřeluje dobře atakujícího Lněničku, který si poradil jako zkušený mazák a zvyšuje skóre na straně domácích.
30. min. - Nepřímý volný kop hostí zakončuje Tomáš Brychta vysoko nad branku.
34. min. - Zemanova dělovka po rohovém kopu je zablokována.
36. min. - Krásná křižná střela domácích letí kousek nad pravou šibenici.
41. min. - Krátký tlak hostí vyústil pouze v rohový kop a nepřesnou střelu Švandy.

Do druhého poločasu střídá unaveného Šejnohu Scholze, Kunčina mění rozestavení na 4-3-3, Spálenský se posouvá do útočné formace mezi Tlustoše a Šmehlíka, na stopera jde Zeman, Pešava doprava a Scholze bude plnit černou práci na pozici předstopera.
48. min. - Tlustoš ustál souboj s domácími obránci a postupuje sám na branku, atakován se pokusil udělat kličku gomanovi, ten perfektně zasahuje a drží šance domácích na 3 body.
53. min. - Tlak hostí, kteří jsou výrazně aktivnější a odhodlanější v prvních minutách druhé půle, vyústil v krásnou průnikovou přihrávku na rozběhnutého Švandu, jehož centr zastavil rukou padající obránce domácích. K penaltě se postavil Tlustoš a snižuje na 1:2. Kontaktní branka je rozhodujícím momentem utkání, ale k tomu až za chvíli.
63. min. - Milimetrová přihrávka do šíře na Hlubinku, který z pozice pravého křídla postupuje na Havlíka, domácí golman drží svůj tým a reflexivně vyráží Hlubinkovu střelu.
64. min. - Domácí zastavují kunčinský tlak opět jen za cenu faulu, tentokrát na 22 metrech od domácí branky. Hosté prodloužili zeď a Spálenský dokonale technicky trefil pravou šibenici újezdské svatyně. 2:2!!! Golman bez šance.
68. min. - Čtvrthodinka za námi a Kunčina vede 3:2!!! Tlustoš posunul míč doleva na osamoceného Spálenského, který šajtlí přehazuje bezmocného mladíka v domácí brance.
73. min. - Centr z levé strany posílá do vápna Švanda a neomylně trefuje hlavu hrdiny utkání Spálenského. 2:4, s domácími to vypadá velmi špatně.
76. min. - Tlustoš trefuje břevno, pětka visela ve vzduchu.
80. min. - Tutovka domácích, po rohovém kopu trefují spojnici, odražený míč míří k domácím, střelu vyráží Hutira, uklidnění přináší osvobozující odkop Brychty.
89. min. - Zeman se Scholzem nedokázali odkopnout míč z vápna a následuje faul, který rozhodčí potrestal pokutovým kopem, se kterým si poradil Pechanec.

Konec utkání, hosté se radují a zdraví s diváky. Krásné utkání s mnoha zvraty, perfektní atmosférou a 3 body pro hosty končí. Kdyby takových zápasů bylo více, žádný divák by se určitě nezlobil.