Kunčina rozdrtila překvapení jara z Těchonína

05.06.2017 17:19

Utkání se neslo v atmosféře plné očekávání. V případě domácího vítězství by totiž bylo dvě kola před koncem hotovo, Kunčina by se stala vítězem I. B. třídy skupiny B Pardubického kraje. 

První poločas utkání se hrál za velmi silného větru, který domácím vál do zad. Hosté přijeli do Kunčiny s velmi obrannou taktikou, o čemž svědčilo umístění kanonýra Hynka na levou stranu obrany. 

Sestavy: 
Kunčina: Hutira - Pešava (66. Scholze), Eliáš, Heger, Zeman - Kaláb (87. Šejnoha), Brychta O, Brychta T., Hlubinka (75. Richter) - Tlustoš, Šmehlík
Těchonín: Riesner - Kmošek, Moudrý, Špaček, Hynek, Roček, Jironč, Šponar, Kovanda, Makar, Dostálek

Průběh utkání:

2. min. - Centr Pešavy z pravé strany nachází Tlustoše, který vyplaval zcela sám ve vápně hostí, jeho zakončení hlavou letí doprostřed brány a Riesner jeho pokus kryje
3. min. - Tlustoš uniká evidentně pomalejší obraně hostí po levém křídle, přehazuje si míč do středu hřiště, ale jeho obstřel míjí bránu "opařených" hostí
4. min. - Tomáš Brychta vysouvá Tlustoše kolmicí, ten jej dostihuje téměř u autové čáry a postupuje do vápna, jeho nahrávka letí na Tomáše Brychtu, který situaci vhodně doplňuje a zakončuje únik vedoucí brankou. Hosté marně reklamují Ofsajd Tlustoše, jsou velmi rozladění.
6. min. - Tomáš Brychta střílí s větrem z cca 25 metrů, golman hostí s potížemi jeho pokus kryje.
9. min. - Hosté jsou poprvé na polovině domácích. Hynek zkouší své štěstí z dobrých 30 metrů, Hutira jeho pokus kontroluje.
12. min. - Penalta pro Těchonín. Jako blesk z čistého nebe hosté využívají možnost ke srovnání stavu utkání z penaltového puntíku po nešťastném faulu Hutiry, exekutorem hostující kapitán Hynek.
16. min. - Kombinační akce domácích začíná na pravé straně u Hlubinky, ten posouvá do středu na Pešavu, nahrává na osu hřiště Ondřeji Brychtovi, jehož střela levačkou letí nad.
19. min. - Opět kombinace na pravé straně hřiště, Šmehlík hledá Tlustoše nahrávkou "pod sebe", umístěný pokus domácího snajpra míří na tyči, Kalábovu dorážku zastavuje praporek. 
20. min. - Domácí melou soupeře a diváci se baví. Skrumáž ve vápně Těchonína končí odraženým míčem proti noze Hlubinky, jehož dělovka olizuje pravou tyč brány hostí. 
24. min. - Pešava z autu zrychluje hru na nabíhajícího rychlíka Tomáše Brychtu, jeho střela na zadní tyč letí mimo.
26. min. - Přímý volný kop na 35 metrech od brány rozehrává Zeman a stopera Hegera, který si míč posunuje na střed hřiště a trefuje neskutečně, jeho dělovka vymetá pavučiny v bráně "u Fialových". Hezčí branku jsme v Kunčině dlouho neviděli, BRANKA ROKU.
28. min. - Komentář středopolaře Špačka je oceněn první žlutou kartou v utkání.
30. min. - Zemanovi není přáno, jeho střela letí příliš mimo.
32. min. - Brejk domácícho mužstva táhne Tlustoš po pravém křídle, ten svou přihrávkou hledá Šmehlíka na malém vápně, přihrávku blokuje poslední hráč ve vápně Těchonína, ale tak nešťastně, že může v klidu míč dorazit do svatyně hostí. 3:1.
36. min. - Dlouhý nákop Zemana na Tomáše Brychtu, ten perfektním zákrokem zastavuje Makar. 
37. min. - To není díra, ale kráter v obraně hostí. Tlustoš opět postupuje osamocen, tentokrát sám na bránu, perfektní zákrok předvádí brankář hostí.
Velmi dobré utkání hraje Ondřej Brychta, který neúnavně dře pro tým. 
42. min. - Ostrý zákrok Hegera je oceněn žlutou kartou.

46. min. - Ihned po rozehrávce domácí hrozí, Kaláb si mění míč s Tlustošem na rohu velkého vápna, Tlustošův centr letí příliš vysoko. 
47. min. - Tomáš  Brychta vysouvá Tlustoše, jehož levačka je zablokována stoperem Těchonína.
48.- 60. min. - Hluchá etapa utkání, hraje se bez šancí. Hosté více komunikují s rozhodčími než se seoustředí a hru, domácí hra je velmi složitá, a neefektivní.  
65. min. - Šmehlík a Tlustoš bojují o míč a jsou při své snaze úspěšní, výsledkem je přihrávka kolmo na Tomáše Brychtu, jehož rychlost obránci Těchonína nedokáží akceptovat. V souboji v tváří v tvář golmanovi se Tomáš nemýlí a zvyšuje na 4:1, výsledek zavání debaklem. 
69. min. - Šmehlík uniká po pravé straně a střílí ostrý centr na Tomáše Brychtu, který doráží míč jednoduše do odkryté brány střelou pod břevno.
74. min. - Ruka hostí u střídaček vyvolává obrovské emoce u Těchonínských. Přímý volný kop letí do vápna, kde svůj hlavičkový souboj vyhrává Tlustoš pro Zdeňka Hlubinku. Miláček kunčinské tribuny šancí nepohrdá a zvyšuje na 6:1. Ihned po vstřelené bráně oslavuje dojatý Zdenda Hlubinka vysvléknutím dresu a vidí žlutou kartu. Trenér Suchý jej stahuje ze hřiště a domácí legenda si užívá ovace domácího kotle a uznalý potlesk aktérů utkání. 
77. min. - Další kolmice na naběhnuvšího Šmehlíka, který dělá kličku bezmocnému golmanovi hostí a ten zvyšuje na 7:1.
80. min. - Zbytečný faul domácích u vápna, Hutira nedokáže udržet střelu Hynka na přední tyč, do prázdné brány míč uklízí Šponar.
Utkání se dohrává za trvalého skandování domácích fanoušků: "MISTŘI !!!"