Kunčina si odváží 2 body z Jablonného nad Orlicí

25.04.2016 15:40

Jablonné nad Orlicí - Kunčina "A"      2:3p (2:0) 

Do Jablonného nad Orlicí, z nejrůznějších důvodů neodcestovalo hned několik hráčů základního kádrů Áčka (Šmehlík - disc.trest, Pešava - nemoc, Eliáš - těžké zranění ze zápasu se Semanínem), v základu tak dostali příležitost Scholze, Šejnoha a Richter. Hned úvodem sdělím, že jejich nezkušenost se v zápase vůbec neprojevila a nezaostávali vůbec za zkušenějšími kolegy. 

Sestavy: 

Jablonné: Šlahora, Prokopec, Kuvik (69. Bednář), Kyllar, Krejsa, Lička, Špaček, Čada (46. Uher), Václavek, Čermák, Štruml(C) (46. Beneš)

Kunčina: Hutira, Zeman(C), Spálenský, Richter, Pagáč, Scholze (79. Kolář), Brychta, Švanda, Šejnoha (69. Šír <-> 89. Zeman J. <-> 90. Krepl), Tlustoš, Hlubinka
 

1. min. - Trenér Suchý má opět o několik šedivých vlasů více, o ně se postaral nový stoper Spálenský, který mezi dvěma atakujícími protihráči kličkuje ve vlastním pokutovém území, vše dopadlo dobře a ještě založil akci hostí.

2. min. - První rohový kop domácích ukázal, v čem je jejich obrovská síla. Perfektně zahraný střílený roh domácích do malého vápna hosté odvrací, střelu blokuje Pagáč.
5. min. - Standardní situace domácích - na zadní tyči odvrací švanda na rohový kop. Úvodní tlak domácích pokračuje.
6. min. - Scholze z 25 metrů zkouší ohrozit branku domácích, střela míří 3 metry vedle branky.
9. min. - Perfektní křižný dlouhý míč Švandy na rozběhnutého Šejnohu dle rozhodnutího asistenta Krajčího letí do ofsajdu, nutno podotknout, že s rozhodčím nikdo z lavičky hostí nesouhlasí, a že měli perfektní výhled na celou situaci. 
11. min. - Kanonýr Tlustoš posílá první navštívenku na branku domácích, Šlahora zasahovat nemusel.
14. min. - Kolmince Tomáše Brychty na Tlustoše, zakončení zhatil poslední muž ve hře domácích a ukopl míč do autu.
17. min. - První opravdová tutovka domácích, na penaltě vyplaval osamocený mladík Čada, který se Hutiry mohl zeptat, kam uklidit míč. Trestuhodně se jeho razantní střela do branky nevešla a mířila asi metr vedle levé tyče Hutirovy branky. 
22. min. - Tutovka i na straně hostí, Tomáš Brychta si našel dlouhý míč, který přeskočil obranu domácích, ocitl se sám před domácím golmanem. Šlahora byl opět hodně venku, hlavička, která měla za cíl jej přelobovat skončila mimo branku. Na tutovky tedy 1:1.
22. - 26. min. - Dobrá pasáž hry hostí, vydařené krátké nahrávky na útočné polovině vyústily ve slibné šance Šejnohy a Tlustoše, zakončení překazila špatná finální fáze.
30. min. - Opět dobrá souhra hostí okolo vápna, vyústila až v zakončení Scholzeho a Švandy, obě střely zablokovány obětavými domácími.
33. min. - Z ničeho nic utíká Špaček sám na branku Hutiry a otevírá skóre bojovného utkání. Poradil si s dobře vyběhnutým Hutirou a propálil jej na přední tyči. Branka velmi podobná prvnímu gólu v Králíkách.
34. min. - Mohlo být ještě hůř, Hutira lapil nohou další tutovku domácího Špačka a drží přijatelné skóre.
39. min. - Perfektní centr Pagáče našel hlavu osamoceného Tlustoše, náběh však nevyšel stoprocentně a bohužel dostal míč již do mírného záklonu a přestřelil. Při troše štěstí a o trochu lepším provedení mohlo být srovnáno.
41. min. - Další kolmice Spálenského na Hlubinku, Šlahora perfektně čte hru a odvrací do autu.
42. min. - Domácí přežili šance Kunčiny a sami udeřili. Po dobře odvráceném nebezpečném rohovém kopu domácích hosté nedostoupili Prokopce na vápně, který přesným obstřelem posílá domácí do dvoubrankového vedení.

46. min. - Kolmice na rychlonohého Tlustoše, Šlahora perfektně a včas venku.
47. min. - nový muž na trávníku Beneš střílí mimo.
53. min. - 2:1!!! Rohový kop po úniku Tlustoše je domácími odvrácen pouze k číhajícímu Tomáši Brychtovi, který svou dělovkou propálil vše, co mus stálo v cestě a snižuje skóre utkání.
54. min. - 65. min. - plno nepřesností na obou stranách hřiště, hráči ano jednoho týmu nejsou schopni podržet míč. Scholzemu se přihrávky nedaří, avšak jeho chvíle zdá se ještě příjde.
70. min. - Scholze zádyk bráně dokonalou patičkou posílá do šance Tlustoše, který se nemýlí a střelou na zadní tyči kolem bezmocného Šlahory srovnává skóre duelu.
75. min. - Záchranný vysoký nákop Tomáše Brychty dobíhá agilní Švanda, využívá zmatku v domácí obraně a dostává se do kontaktu s golmanem domácích na hranici pokutového území. Faul bez míče, mimo pokutové území... Bohužel pouze přímý volný kop hostí a žlutá karta pro Šlahoru. 
76. min. - Přímý volný kop rozehrává Tomáš Brychta, trefuje zeď, od ní se míč odrazil ke Švandovi, který svou slabší pravačkou posílá dělovku na branku, míč, který měl gólové parametry trefil pouze Šíra a míří do zámezí. Škoda., obrovská škoda...

Přichází očekávaný tlak domácích.
84. min. - Reflexivní zákroky Hutiry v brance hostí zachraňují Kunčinu. Po prostrkávačce středem vápna se neprosadil Beneš a z dorážky ani Václavek.
88. min. - Spálenský posílá hlavou malou domů, kterou však čeká domácí Beneš. Udělal kličku Hutirovi, který proti němu vyběhl, po dlouhé kličce Beneš padá a dožaduje se penalty. Rozhodčí rozpažuje a utkání tak směřuje do pokutového rozstřelu.

Kunčina - 1. Tlustoš proměnil, 2. Švanda do tyče, 3. Spálenský proměnil, 4. Pagáč proměnil, 5. Zeman vychytán.
Jablonné nad Orlicí: 1. chycena Hutirou, 2. branka, 3. branka, 4. letí nad, 5. letí nad.

Kunčina si připisuje důležité 2 body do tabulky ze hřiště favorita z Jablonného nad Orlicí. 

Hráč utkání: Robin Richter - 2 celé zápasy odehrané v 7 hodinách, nutno podotknout že bez chyby = Klobouček dolů.