Po roce poraženi - Libchavy porazily lídra soutěže z Kunčiny

24.05.2017 17:51

Pojednání o cestě z Libchav do Libchav

Přesně 21. května 2016 padla Kunčina na libchavském trávníku 1:6. Týden nato začala její skvostná šňůra neporazitelnosti v soutěžních zápasech, na kterou navlékla pětadvacet korálků. Na stejném místě byla 21. května 2017 přetržena, a to znovu docela jednoznačně 2:5. Asi se to dalo čekat, žádný strom do nebe neroste a „bétřídní" lídr měl několikrát v průběhu onoho kouzelného roku namále, takže jednou prohra přijít musela. Navíc soupeř si toho byl dobře vědom, namotivoval se na sto procent, je také fotbalově kvalitní, což dokazuje v průběhu celé jarní části. Pro Kunčinu je to svým způsobem konec jedné etapy, o tragédii však nejde, pořád má totiž titul ve skupině ve svých rukou.

Autor: Radek Halva - Svitavský deník

Průbeh utkání:

Domácí začali velmi dobře a kontrolovali míč, Kunčina se snažila napadat, ale kombinačně zdatní domácí neměli moc potíží. Libchavy byly u všeho dříve a první patnáctiminutovku ovládly. 
16. min. - Ráb vymotal na pravé straně obránce hostí a poslal míč skrz velké vápno k nabíhajícímu Pavlákovi, který neatakován poprvé překonává Hutiru. 
21. min. - Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, kolmice na Tlustoše, který perfektně vydřel míč na obránci a poslal míč do úniku na Zemana, který obstřelil vyběhnuvšího Kollerta.
Domácí dále tlačí Kunčinské, několik zajímavých pozic zůstálo nevyužito.
36.min. - Skvělá individuální akce domácího kapitána Ďuriše - prošel středem hřiště přes 2 soupeře, obránci Kunčiny nestačili přistoupit a Ďuriš svou střelou posílá Libchavy opět do vedení.
41. min. - Je zle!!! Křižný míč letí na Martince patrně do ofsajdu, Šejnoha ve skluzu však zrušil ofsajdovou pozici a Martinec nedává jinak skvělému Hutirovi šanci a zvyšuje na 3:1.
V kabině si hosté hodně věcí vyříkali, do druhé půle nastoupili zcela jinak.
51. min. - Tlustoš  běží na Kollerta a střílí do tyče, od tyče se míč odráží k nabíhajícímu Brychtovi, který nepochopitelně z jasné pozice přestřeluje prázdnou bránu. To je škoda...
61. min. - Tlustoš snižuje a dramatituje utkání. 
70. min. - Dlouhý míč hlavičkuje Pešava do vápna Kunčiny, kde číhají domácí. Hutira se natřikrát vyznamenal a drží akcie Kunčiny ve hře.
71. min. - Rohový kop po vyraženém míči Hutirou zahrávají domácí tak skvěle, že na první tyči vyskočil Pavlák a patrně rozhoduje zápas, svou hlavičkou míří přesně. 
83. min. - Boštík využívá chybu kapitána Zemana a dokončuje "bůra" v Hutirově bráně.

SESTAVY:

Libchavy: Kollert - Rejent, Vaňous, Faltys (59. Hodr), Louda, Ďuriš, Paukert (75. Žídek), Urbanec, Martinec (59. Šalda), Ráb (56. Boštík), Pavlák (80. Lukeš)
Kunčina: Hutira - Pešava, Eliáš, Scholze (46. Kaláb), Šejnoha - Hlubinka (56. Pagáč), Brychta T., Heger, Šmehlík - Tlustoš (86. Kumhala), Zeman