Sokol Kunčina - Fk Mohelnice "B"

19.02.2011 19:50

K prvnímu zápasu zimního turnaje nám los přisoudil domácí celek, tedy "B" tým FK Mohelnice. Náš soupeř hraje o třídu vyšší soutěž než my, tedy 1.B třídu Olomouckého kraje. 

Zápas se odehrál na umělé trávě. Povrch byl výborný a pro mnohé hráče to byla vůbec první zkušenost s tímto povrchem. Na hřišti to však vůbec nebylo vidět. Kunčina začala bez bázně a hany a sevřela svého soupeře na jeho polovině. V první šanci se po souhře nového útoku zjevil Petr Drahoš, ale byl faulován. Rozhodčí se bál odpískat penaltu ve 3. minutě. V další tutovce se objevil Mira Tlustoš, po jeho střele levačkou se rozvlnila pouze síť za bránou. Domácí byli jako opaření a do šancí se vůbec nedostávali. Všechny útoky končily na dobré obraně v čele s Vaškem Štrajtem a výborně hrajícím debutantovi Lukáši Eliášovi. 

Kaňkou za prvním poločasem je zbytečná ztráta koncentrace, zbytečné průpovídky a výčitky.

Druhý poločas začal náporem Kunčiny. Technickou střelu Drahoše vytáhl na tyč domácí brankář. Po následném rohovém kopu se dostal odražený míč na velké vápno, kde číhal Laďa Hlaváček. Krásně se opřel do míče, ale ten doletěl pouze na břevno. Z následného protiútoku se potvrdilo nepsané pravidlo "nedáš - dostaneš". Po centru z pravé strany zaváhal golman Crha, kterému vypadl míč a pro útočníka to byla snadná práce. 1:0.

Kunčina se ale nevzdala. Trpělivou hrou dále tlačila domácí, kteří hrozili spíše z brejkových situací.

V 80. minutě po faulu na Tomáše Brychtu se naskytla dobrá příležitost pro Honzu Spálenského. Ten první střelou trefil pouze zeď, ale míč se k němu dostal zpátky a druhou ranou se již nemýlil a propálil hradbu těl před sebou. 1:1.

Do konce se již žádná tutovka nenarodila. Zápas skončil remízou a pro Kunčinu velmi cenným bodem.

 

Sestava Kunčina:

Crha - Pešava, Štrajt, Eliáš, Hutira st. - T. Brychta, O. Brychta, J. Spálenský, J. Tlustoš - F. Pařil, P. Drahoš

střídající: M. Spálenský, L. Hlaváček, I. Stupka, M. Kubín, R. Zeman