Kunčina překvapila na horké půdě Svitavského béčka

27.03.2016 09:36

TJ Svitavy "B" - Kunčina "A"        1:3 (0:2) 

Kunčinské Áčko po nepříliš vydařené zimní přípravě neodjíždělo na horkou svitavsku půdu v roli favorita, právě naopak. Svitavská rezerva před zápasem slovy trenéra Brajdejse vyhlásila útok na postup do 1.A třídy.

Zápas začal enormní aktivitou našeho týmu, hráči nenechali domácí ani nadechnout a zcela překvapili domácího favorita. Šmehlík vybojoval míč na pravé straně hřiště pro Tlustoše, který postupoval z úhlu na domácí branku, domácí golman Kavalír čekal prudký míč do malého vápna na Švandu a odkryl první tyč a právě tam namířil kunčinský nejlepší střelec svou střelu a poslal hosty do vedení. Aktivita hostí pokračovala i po nucených střídáních 2 opor, nejdříve ze hřiště odešel špílmachr Spálenský, kterého nahradil Šejnoha, to běžela 23. minuta utkání. Druhé střídání přišlo po půlhodině hry, kdy musel odstoupit zraněný stoper Eliáš, kterého nahradil Richter.
Běžela 34. minuta hry, když Hlubinka krásně načechral míč do vápna domácích, na zadní tyči vyplaval osamocený Šejnoha, jehož hlavičku vytěsnil Kavalír, na dorážku Tlustoše již reagovat nemohl. Hosté zvyšili na 2:0 a tento stav vydržel až do poločasové přestávky, ikdyž tlak domácích se s každou minutou zvyšoval, s centrovanými míči si perfektně poradil Hutira v brance hostí i domácí obrana v čele se stopery Pešavou a Zemanem. 
Druhá půle přinesla obrovskou snahu domácích o vyrovnání. Klíčový moment utkání přinesla 74. minuta utkání, kdy domácí kopali pokutový kop po faulu Tomáše Brychty, střídající Křížek však šancí ke snížení pohrdl a namířil svůj pokus nad Hutirovu svatyni. Hosté díky rychlíkům v předních řadách Šmehlíkovi a Tlustošovi byli nebezpeční v brejkových situacích. Šancí bylo poměrně dost, ale žádnou hosté nedokázali proměnit. Pojistka přišla až v 81. minutě utkání, kdy se prosadil výborně hrající Švanda svou střelou z hranice vápna. Korekci výsledku nadvakrát zachránil na brankové čáře čaroděj Hutira, svůj perfektní výkon bohužel nulou neozdobil, ve 83. minutě jej z pokutového kopu překonal jeho protivník v brance svitavské rezervy Milan Kavalír.
Kunčina vyloupila svitavskou tvrz v Lánech a odváží si důležité 3 body směrem k záchraně v soutěži.

Hráč utkání: všichni