Kunčina veze další 2 body zvenku, loupila v Horním Újezdu

23.04.2017 21:55

Horní Újezd - Kunčina   1:1 (0:1)   na pen. 3:5

SESTAVY:
DOMÁCÍ: Havlík - Faltys, Fógl, Svoboda, Prokop P., Lněnička, Prokop R., Kusý Martin, Pechanec, Kmošek,Kusý Marek. 
HOSTÉ: Hutira - Pešava, Eliáš, Scholze, Pagáč - Kaláb, Brychta T., Šejnoha, Hlubinka (60. Kubín) - Šmehlík, Zeman

Utkání museli hosté odehrát bez zdravotně indisponovaného nejlepšího střelce soutěže Míry Tlustoše, takže jejich palebná síla byla velmi oslabena, což se nakonec ukázalo jako rozhodující.

Utkání začíná náporem hostí, hned ve 2. minutě utkání se mění skóre. Pagáč podklouzl a téměř si sedl na míč, rychle vstal a vykouzlil kolmici na Zemana, ten se elegantně zbavil svého strážce před pokutovým územím domácích, technicky si poradil i se stoperem a jehoé průnik zakončuje agilní Šmehlík. 0:1.

4. min. - Mohlo být srovnáno, domácí hází dlouhý aut, který na přední tyči tečuje domácí útočník mimo Hutirovu svatyni. 
11. min. - Dělovku domácího Prokopa z 25 metrů skvěle vyráží Hutira, ale jen před sebe, následbně se vyznamenává i proti dorážce a odražený míč vykopává na malém vápně Hlubinka do hlavy jednoho z dobíhajících hráčů domácích. Z veliké příležitosti domácích je jen odkop od branky.
13. min. - Kvalitní individuální akce Tomáše Brychty, střelu blokují obětavě domácí.
15. min. - Rohový kop Kunčiny, míč se diostává až k číhajícímu Kalábovi na hranici velkého vápna, jeho střela letí nad.
17. min. - Líbivá kombinace hostí, u níž muselo srdíčko kunčinského fanouška jen a jen pookřát. Šmehlík přihrává Martinu Šejnohovi, ten elegantně posouvá na nabíhajícího Tomáše Brychtu. Ten běží sám na mladíka Havlíka v domácí brance, dochází k lehkému kontaktu, který má za následek, že míč je odražen za autovou čáru. Na malém vápně čeká Martin Šejnoha na zpětnou přihrávku do prázdné branky marně. 
Kunčina pokračuje v kombinaci o chvíli později, do akce se zapojuje 7 hráčů hostí, tu nakonec přerušuje Pechanec dobrým obranným zákrokem. 
30. min. - Domácí posílají ostrý míč do vápna, který zahrává Eliáš temenem hlavy na rohový kop, ale zůstává ležet, hodně otřesen. Za 6 minut se vrací do hry, zůstává v útoku, na stopera se zatahuje Zeman. Rošáda málem nesla ovoce v 41. minutě hry, kdy Kunčina zamotala hlavy domácím na pravé straně, akce začíná u Kalába, ten posouvá na Šmehlíka, který z první nachází přesně osamoceného Eliáše na malém vápně domácích, ta zachraňuje golman Havlík.
52. min. - Série rohových kopů domácích je odvracena kunčinskou obrannou velmi spolehlivě, hned dvakrát se vyznamenal Scholze, jednou Pagáč. 
53. min. - Zajímavá možnost hostí začíná přímým volným kopem Pešavy, který kolmicí vysunul Kalába, míč postupně putuje na Zemana, který hledá Šejnohu,. nachází až Hlubinku na zadní tyči, tomu však dnes není přáno a míč mu uskakuje příliš daleko od jeho pravačky.
57. min. - Domácí šikovně kroutí rohový kop přímo do branky, míč odvrací Zeman do bezpečí. 
62. min. - Kaláb postupuje po přihrávce do šířky sám na branku, jeho střela je bohužel nepřesná a letí 2 metry nad.
67. min.- Sílí vítr, domácí toho využívají a čím dáíl více posílají zajímavé míče za obranu, to je dáno také tím, že už je Kunčina tolik nedostupuje. Z tlaku rezultují šance, hned dvě velké příležitosti posílají domácí vysoko nad, kvalita v zakončení není ani u jednoho mužstva nikterak vysoká.
76. min. - Veliká šance hostí na razítko pod výsledkem. Dlouhý míč Pagáče prodlužuje Kubín za sebe na šmehlíka, ten si udělal prostor a běží sám na Havlíka, dostává se až příliš blízko a domácí hrdina drží naděje svého týmu na bodový zisk. 
80. min. - Nedáš --> Dostaneš. Domácí zahrávají přímý volný kop z pravé strany velmi dobře, z náběhu těží domácí kapitán Kusý, který hlavou vyrovnává skóre utkání. 
88. min. - Přímý volný kop Eliáše hledá Zemana, který ve skluzu míč na zadní tyči netrefuje.

Utkání končí smírným výsledkem, domácí hráli obětavě, zejména za druhý poločas si určitě nezasloužili prohrát. Bod z venku bereme, avšak penalty jsou naší jarní devizou - druhý bod může mít v konečném důsledku cenu zlata.
PENALTOVÝ ROZSTŘEL ZAHAJUJÍ HOSTÉ:

H1: Šmehlík - posílá golmana na druhou stranu a otevírá skóre.
D1: Prokop R. - Hutira jeho střelu kryje, výhoda je na straně domácích
H2: Zeman - bez potíží zvyšuje na 2:0
D2: Kmošek - poradil si bravurně, snižuje stav rozstřelu
H3: Šejnoha - z kroku, jistě, vedeme 3:1
D3: Pechanec - suverénně k tyči, Hutira bez šance
H4: Kaláb - kunčinský benjamínek si nedělá z velké chvíle hlavu, nedíva se ani na vteřinu na golmana a angličanem navyšuje vedení svého týmu, bod navíc je blízko
D4: Prokop P. - Vymetl pravý horní roh branky a snižuje
H5: Brychta T. - Bez nervů stvrzuje důležitý bod navíc pro lídra soutěže.