Kunčina "A" - Libchavy 3:2 (0:1)

09.10.2016 07:27

K dalšímu domácímu utkání jsme nastoupili bez dvou bojovníků v naší záloze, a to bez Michala Hegera a Ondry Brychty. Jelikož jsme hráli proti neoblíbenému soupeři z Libchav, byla to určitá komplikace. Soupeř svůj tým velmi omladil, avšak střelec týmu Petr Pavlák v sestavě nechyběl.

TJ Sokol Kunčina:

Hutira - Pešava, Scholze, Eliáš (70. Arbi Ben Salem), Zeman (62. Pagáč) - Hlubinka (89. Kubín), Brychta T., Spálenský, Šejnoha - Tlustoš (79. Krepl), Šmehlík  

Libchavy:
Zeman - Rejent, Urbanec, Ďuriš, Vítek (46. Hodr), Lajza, Vaňous, Pinkava (85. Hájek), Velínský, Žídek (82. Jetmar) , Pavlák


Začíná první poločas utkání a zdá se, že lépe pro domácí začít nemůže. Spálenský vysokým míčem hledá ve vápně Šmehlíka, tomu chybí několik centimetrů aby míč lépe trefil. 

3. min. - První výlet hostí na domácí polovině a hned je z toho rohový kop, ten v pohodě odvrací Eliáš.

8. min. - Tutovka hostí, skvělý centr na osamoceného kapitána Ďuriše, ten branku netrefuje. Domácí jsou v posledních minutách nepřesní.

10. min. - Pavlák si velmi dobře počíná ve vápně domácích, postupně si na něm vylamují zuby Zeman, Šejnoha a Scholze. Posledně jmenovaný je od Pavláka daleko a ten tak může vystřelit na zadní tyč a otevřít skóre utkání. 

12. min. - Hosté při chuti, Pavlák však zakončuje brejk hostí pouze do rukou Hutiry.

16. min. - Dobrý pokus Tlustoše kryje Zeman.

17. min. - Dlouhý aut domácího kapitána Zemana letí do vápna, míč tečuje Šmehlík a dostává se až na hlavu Hlubinky, jehož pokus likviduje soutředěný golman hostí.

18. min. - šmehlík zalepil těžký míč a rozdává jej Hlubinkovi v náběhu na pravém křídle, ten hledá ve vápně Brychtu, který to má na dlouhou nohu.

V první půlhodině hosté jasně lepší, domácí jsou hlavami asi ještě v šatně.Nasazení, produktivita, přesnost, pohyb a osobní souboje, to domácím zcela chybí. Jelikož jsou to faktory, na nichž je hra týmu trenéra Suchého založena, je to prozatím bída. Na druhou stranu Libchavy hrají velmi dobře, leží na soupeři a převyšují domácí ve všech směrech.

38. min. - Centr Spálenského letí do vápna, odražený míč se nadvakrát pokouší do brány umístit Brychta, obě střely za vápnem blokují hosté.

42. min. - Neuvěřitelná minela hostí, Tlustoš běží sám na bránu, Zeman zachraňuje hosty. Tlustoš bohužel nedokáže propálit dobře vyběhnuvšího golmana hostí, od něj se míč odráží k Hlubinkovi, kterému míč utíká do zázemí. 

 

Po prvním poločase, který byl zcela jistě nejhorším dějstvím v celé sezóně v podání Kunčiny, proběhla v kabině bouře a z hráčů bylo vidět odhodlání s nepříznivým výsledkem něco udělat. O moc horší již hra být nemohla, zlepšení muselo přijít.

Prvních deset minut druhého dějství však pokračovalo ve stejných kolejích jako první poločas, domácím chybí přesnost a trocha štěstí, míče se odrážejí k velmi aktivním hráčům Libchav. Hraje se bez větších šancí. 

56. min. - Ostrý míč do vápna hostí, jde si pro něj golman Zeman. Do souboje s ním se neohroženě pouští zhruba v okolí penaltového puntíku Tomáš Brychta a nese to ovoce. Zeman vyráží pouze k osamocenému Hlubinkovi, který může srovnat skóre utkání, avšak nedůrazně levačkou posílá míč pouze do nohou obránce na brankové čáře. 

57. min. - Protiútok hostí po vzoru "nedáš - dostaneš". Pinkava se dostává za posledního hráče domácích ve hře Eliáše a s přehledem přehazuje bezmocného Hutiru v domácí brance. Libchavský mladík se v podobných situacích chová jako zkušený matador, a to je mu teprve 16 let !!! O tomto hráči zcela jistě ještě uslyšíme...

58. min. - Domácí jsou jako opaření, ihned po rozehrávce ztrácí míč, který se dostává až k velkému vápnu soupeře. Míč nedokážeme odkopnout do bezpečí a za vápnem se k němu dostává Pinkava. Jeho perfektní střela má gólové parametry, avšak odráží se od pravé tyče Hutirovy branky do tyče levé a poté ven z branky až k osamocenému Pavlákovi, který nepochopitelně míč neuklízí do odkryté brány a míří dost mimo. Tohle může hosty velmi mrzet, protože pokud by po necelé půlhodině hry vedli 0:3, bylo by asi po zápase. Naděje stále žije.

62. min. - Spálenský, kterému se v zápase absolutně nedaří, hledá od levé autové čáry dlouhým pasem Šmehlíka, míč však trefuje Tlustoše do hlavy a odražený míč letí přesně do míst, kde není vyběhnutý golman hostí Zeman. Obrovská klika pro domácí a rázem je na světě obrovská zápletka. 

Domácích je najednou plné hřiště, umocňuje to střídání Zemana za Pagáče a příchod třetího útočníka. Kunčina hraje v rozestavení 3-4-3. Buď všechno, nebo nic.

67. min - Povedený brejk hostí zastavuje Eliáš, avšak zůstává ležet v domácím vápně a drží se za zadní stehenní sval. Nucené střídání, na hřiště jde Arbi, Pagáč se stahuje na levou zálohu, Šejnoha na levého beka, na stoperu Scholze.

69. min. - Dlouhý míč hostí přeskakuje Scholzeho, a za míčem pádí Pinkava. Scholze však ve skluzu čistě překazí naděje hostí na gólovou pojistku.

Hosté hrají obětavě, ale už nestíhají dostatečně dostupovat domácí hráče tak jako v první hodině zápasu. Otvírá se více prostoru pro kombinaci, míče létají do nebezpečného prostoru, Urbanec však hraje skvělé utkání a téměř do ničeho domácí nepouští.

78. min. - Pěkný míč do vápna, za ním běží Tomáš Brychta a je faulován. Jelikož míč směřoval pomalu z vápna hostí, byl kontakt zcela zbytečný. K pokutovému kopu se staví Spálenský, a posílá míč na opačnou stranu, než skáće Zeman. 2:2. 
Ihned dochází ke změně, na stopera se přesouvá Spálenský, Tlustoš střídá a nahrazuje jej Krepl, který má za úkol eliminovat rozdílového hráče utkání Urbance.

85. min. - U levé lajny je faulován Pagáč, k míči se staví Tomáš Brychta. Všichni včetně golmana hostí čekají centr do vápna, avšak dělovka Tomáše Brychty letí na přední tyč, od tyče se míč odráží do zad golmana a končí v síti a tribuny včetně domácí lavičky bouří.

Velmi kruté pro bojovníky z Libchav, potvrzuje se, že fotbal někdy nemá logiku. Více než hodinu domácí tahají za kratší konec a přeci otáčejí průběh utkání ve svůj prospěch. Neuvěřitelně cenné body do tabulky, v Kunčině totiž hrál nejlepší tým, co sem na podzim přijel.

Hráč utkání: Brychta T. - Urbanec