Kunčina "A" - Sloupnice 0:0 (0:0) na pen. 4:3

17.10.2016 05:17

Kunčinské Áčko přivítalo na svém hřišti tým Sloupnice, který se momentálně nachází ve spoddních patrech tabulky, avšak dle předvedené hry tam jednoznačně nepatří. Domácí hráli bez 4 hráčů širšího kádru, a to se v zápase velmi jasné projevilo, nebylo možné střídat hráče, kterým se v zápase nedařilo, což v letošní sezóně trenér Suchý vůbec nezažil.

Sestava domácích:

Hutira - Zeman, Scholze, Eliáš, Pagáč - Hlubinka, Šmehlík, Brychta T. (86. Arbi Ben Salem), Šejnoha - Tlustoš, Spálenský

Sestava hostí:

Voleský - Šplíchal, Jelínek, Mikulecký, Vera V., Kupka, Jelínek, Dočkal (78. Vera J.), Vondra, Schneider (70. Rozlivka), Motyčka

 

(Vžy píšu články po minutách a snažím se popsat jednotlivé situace co možná nejaktuálněji, avšak tohle utkání se takto popsat nedá.)

První poločas byli jasně nebezpečnější hosté, jednoznačně se potvrdilo, že Kunčina neumí hrát do plných a proto má někdy problém v domácích zápasech s dobýváním dobře bránícího soupeře. Sloupnice předvedla velmi dobrou obrannou hru s dobře fungující komunikací a ofsajd-systémem. Kunčina se vždy dostala sama pod tlak nepřesnou přihrávkou, taktické pokyny nebyli hráči schopni přenést na hřiště.

V první půli byli hosté nebezpečnější, Mikulecký a Jelínek několikrát protáhli Hutiru ze střední vzdálenosti, ten však domácí branku uhájil. Velmi nebezpeční byli hosté v zahrávání standardních situací a autů. Patrně nejlepší hráč soutěže v činnosti autového vhazování Šplíchal se opravdu činil, jeho spoluhráči nedokázali jeho rukou "střílené" auty umístit do branky, několikrát čaroval Hutira.

Tak to byli nakonec hosté, kteří mohli závěrem poločasu udeřit. Pěkná přihrávka Spálenského do šířky na Hlubinku, ten si nevedl míč z pravačky na levou a jeho střela trefla pouze břevno. Odražený míč měl jednoznačně do branky uklidit Šejnoha, který zavřel oči a chtěl propálit vše, co měl před sebou, avšak jeho dělovka letěla vysoko nad Voleského svatyni.

V kabině proběhla ostrá výměna názorů, která měla za cíl odrazit domácí k lepšímu výkonu, ono to zlepšení přijít muselo, protože hra opravdu o moc horší být nemohla. Domácí jsou v menší herní krizi, která na každý mančaft prostě přijde, důležité je, že se daří bodovvat i za této situace a tým neinkasuje.

Druhá půle začala pro domácí výrazně lépe, lepší pohyb, dravost a zlepšená kombinace v prvních minutách nalila optimismus do žil hráčům i divákům. Vyložené šance však nepřicházely. Hosté dobře bránili a občas přidali potřebnou tvrdost v osobních soubojích. Příliš trvrdě zahrál v 84. minutě podruhé v utkání mladík Vondra, který zastavil na půli unikajícího Šmehlíka držením za dres a šel předčasně pod sprchy.

Domácí si za téměř deset minut přesilovky vypracovali jen jedinou situaci, v 90. minutě domácí kapitán Zeman našel křižným míčem za obranu Spálenského, který dobře zpracoval a ocitl se v tváří v tvář Voleskému. Ten byl na zemi velmi rychle a tutovku domácích zneškodnil. 

 

Pokutové kopy: (asi to nejzajímavější, na co se v zápase mohli diváci podívat) - začínají hosté

Domácí:   O    O    X    O    O

Hosté:    X    O    X    O     O                         

Bod navíc získávají domácí a myslím si, že se dvěma body z herně nevydařeného utkání nakonec bereme. Velmi nám pomohl taky výsledek ze Semanína, který doma poprvé zaváhal a ztratil všechny body s Řetovou.