Kunčina - Dlouhá Loučka

14.08.2016 07:42

Hned první kolo, a opět derby. Stejně jako v ročníku minulém nám los přisoudil neoblíbeného soupeře z Dlouhé Loučky. Domácí byli před zápasem jasnými favority, v jarní části sezóny porazili Loučku jasně 4:1 a svými herními výkony přesvědčili, že do B třídy patří. Naproti tomu Loučka se na jaře zachránila až v poslední minutě ročníku, kdy vstřelili branku do sítě Horního Újezdu.

Nový ročník, dovolené, nekompletní kádry, odchody z mužstva, zapracování posil... To jsou problémy, které musí každoročně řešit vedení snad všech mužstev v neprofesionálních soutěžích, nevyhnulo se to samozřejmě ani domácím, kterým před sezónou odešel Švanda, na hřišti kvůli zranění chyběl Krepl a z důvodu dovolených V. Pagáč, T. Brychta i kapitán týmu R. Zeman.

Loučka přijela v silnější sestavě než v zápase minulém, zejména D. Křivánek, T. Faltus a D. Hank, kteří minule nehráli, znamenali pro domácí velké nebezpečí. 

Sestavy:

Domácí (zelenočerná kombinace)

 HutiraScholze, Pešava, Eliáš, T. Pagáč - Hlubinka, Šejnoha M.( 83. Klíma), Spálenský, Šmehlík (46. Ben Salem, 90. Zeman J.) - Tlustoš, Šír (88. Kubín)

Hosté (Žlutočervená kombinace) 

Rek - Bouček (76. Charvát), Blecha, Chromý, Kubečka - Kolísek, Křivánek, Marván, Kolář - Hank (70. Novotný), Faltus

 

První poločas začal náporem domácích, kteří si hned po několika minutách utkání vypracovali tutovku Tlustoše, který postupoval sám na Reka, ten perfektně zmenšil střelecký úhel a ramenem vytěsnil na roh. Z následného rohu se míč dostal až za vápno k Tlustošovi, který z dálky opět prověřil golmana v brance hostí. 

10. min. - Šír vybojoval míč na Křivánkovi, předal jej na středu hřiště Spálenského, který vyslal kolmicí Tlustoše do samostatného úniku a ten se již v zakončení nemýlil. Kunčina se dostala do vedení.

Od vstřeleného gólu se domácí nesmyslně zatáhli a vyklidili střed hřiště. Šance si vytvořili hosté, ale Hank, Kubečka a poté ani zkušený Kolář zakončovali buď nepřesně, nebo slabě. Největší šanci hostí po přímém kopu Hanka likviduje jistý Hutira.

Domácí s vědomím silné zálohy Loučky hráli spíše nakopávané míče za obranu hostí, ale Chromý většinou v pohodě odvrátil. Do slibné příležitosti se dostal Šejnoha, který dělovkou mířil metr nad Rekovu branku. Šmehlík ve slibné pozici hledal ve vápně Tlustoše, ale bohužel nevyřešil situaci optimálně a tak se šlo do kabin za mírného vedení domácích.

Začátek druhé půle - domácí opět nestíhali v záloze a herní převaha se překlonila na stranu hostí, ale velké šance si nevypracovali. Velkou chybu Scholzeho v rozehrávce naštěstí nepotrestal Hank. Střela Kolíska míří dost vedle Hutirovy branky.

61. min. - Arbi Ben Salem krásnou přihrávkou posílá do vynikající pozice Hlubinku, který střelou nahoru nedal Rekovi šanci a zvyšuje na 2:0.

Domácí však v 66. minutě ztratili míč u vápna hostí a následoval rychlý brejk hostí, který končí až v domácím pokutovém území trošku zbytečným faulem Pagáče. Penaltu si postavil zkušený Kolář a ikdyž Hutira vystihl směr, Loučka snížila na 2:1 a o zápletku bylo postaráno.

Domácí znejistěli a Loučka cítila šanci na obrat ve skóre. Velikou příležitost na potvrzení výhry domácích odmítl Arbi Ben Salem, který zakončoval nejhezčí kombinační akci celého zápasu pouze do vyběhnuvšího Reka.

Šanci na vyrovnání v 82. minutě měl Křivánek, který střelou za vápnem trefil pouze břevno.

Derby se vším všudy nakonec vyhrála Kunčina a připisala si tak první body v soutěži.

 

Hráč utkání: 

Hlubinka (Kunčina) - "Kdo si počká, ten se dočká" - Ačkoli v prní půli jej spoluhráči skoro vůbec nevyužívali, rozhodující moment si nechal až do druhé půle, kdy v tváří v tvář Rekovi nezaváhal, využil skvělou přihrávku Arbiho a dal rozdílovou branku utkání.

Křivánek (Dlouhá Loučka) - rozdílový hráč středu hřiště