Semanín - Kunčina

04.09.2016 06:44

K utkání čtvrtého kola nás los poslal do Semanína, který v minulém domácím utkání sice prohrával 1:0 s rezervou Lanškrouna, ale pak sérií 9 branek proměnil utkání v exhibici. Na hřišti Semanína Kunčina snad nikdy nedokázala zvítězit, že se série dají prolomit si hráči dokázali v Řetové, k utkání jsme tak odjeli s odhodláním měnit historii a Semanín porazit.

TJ Semanín: 
Šenkýř - Mazal, Donát, Flídr, Zadražil, Bednár (85. Herynek), Špatenka, Votřel (60. Sokol), Dvořák, Tomeš, Švihálek

Kunčina:
Hutira - Zeman, Scholze, Eliáš, Pagáč -  Brychta T, Brychta O., Heger M., Šmehlík (63. Hlubinka) - Spálenský (72. Šejnoha M.), Tlustoš (81. Pešava)

3. min. - První kolmice za obranu domácích, kterou si nachází Spálenský a míří na branku domácích, naneštěstí jej křižuje rychlý Dvořák a v poslední chvíli perfektním obranným zákrokem zachraňuje domácí, následný roh odvrací domácí obrana do bezpečí.

6. min. - Hosté aktivnější, kopou v krátkém sledu již třetí rohový kop, znovu bez efektu.

8. min. - Šmehlík na pravém křídle uniká obránci a posílá ostrý centr do vápna, zakončení Ondřeje Brychty letí mimo.

13. min. - Opět aktivní Šmehlík u pravé lajny, lehce obchází Flídra a posílá střílený míč na Spálenského, tomu chybí 20 cm, aby míč uklidil hlavou do branky.

22. min. - První akce domácích, hezká průniková přihrávka na levé straně míří na Flídra, ten ve vápně obchází Scholzeho a vrací zpět na vápno, dělovku Votřela blokuje Eliáš a míč putuje na rohový kop. Rohový kop je přetažený za zadní tyč, tam odvrací Zeman, ale pouze za sebe, vrácený míč do malého vápna Švihálek netrefil ideálně a ještě si natloukl o pravou tyč Hutirovy branky. 

22. - 30. min. - Domácí v poli mírně lepší, Kunčina opět zbytečně ztrácí půdu pod nohama a nedokáže udržet míč.   

30. min. - Navštívenka Spálenského letí hodně mimo.

31. min. - Další šance hostí, Brychta přihrává na Spálenského, ten posouvá na Tlustoše, který míří levačkou nad branku.

32. min. - Další Brejk táhne Tlustoš, perfektně si zasekává ve vápně, kde na něj vyrážít 2 domácí obránci, Spálenskému se tím pádem otevírá prostor v okolí penalty, kde čeká sám na přihrávku, Tlustoš se snaží míč procpat do kýženého protoru, Špatenka však kolenem přihrávku sráží do bezpečí.

33. min. - Tutovka domácích !!! Na středu velkého vápna zůstává osamocený záložník domácích a kroutí míč technickou střelou na zadní tyč, Hutira robinsonádou vyráží.

34.-43. min. - Hraje se bez větších šancí na obou stranách.

43. min. - Blíží se poločas a objevuje se první "faul nefaul" z dílny HR. Eliáš dle něj fauluje v nebezpečném území, domácí jsou specialisty v exekuci standardních situací, což hosté samozřejmě vědí. Dvořák střílí ostrý míč na přední tyč, kde je připraven další domácí hráč na teč, velmi dobře odvrací Zeman. 

43. min. - Odvrácený míč získávají hosté a následuje brejk, který si však se situací 3 na 3 nedokázali poradit ideálně

48.  min. - Kolmice na Šmehlíka, ten peláší na branku domácích a perfektně posílá míč mezi penaltu a malé vápno, tam ani jeden z útočníků bohužel není a šance na otevření skóre zůstává nevyužita.

55. min. - Šance domácích na změnu skóre. Donát míří z vápna zcela mimo.

65. min. - Tutovka domácích, opět Donát, Hutira likviduje.

V době, kdy byli domácí mírně lepším týmem skórují hosté. Heger načechral míč do vápna domácích a Pagáč skvěle tečuje hlavou za bezmocného Šenkýře. Běží 66. minuta utkání.

70.-85. min. - Na hřišti je již hrající trenér Sokol, který využíví čím dál více svých zkušeností a chodí si pro fauly v nebezpečných pozicích. Tlak domácích se stupňuje, ale že by z něj pramenily šance, to se říci nedá. Naopak se uvolňuje více prostoru pro hosttující brejky, jeden z nich táhne Hlubinka s Tomáčem Brychtou, opět hosté neřeší situaci tak, aby pojistili skóre.

86. min. - Zkušený Sokol si jde pro faul na Zemanovi se Scholzem na levé straně hřiště, rozhodčí mu jde na ruku a píská další standardní situaci v nebezpečném území. Sám Sokol se staví k exekuci, nastřelil míč mezi penaltu a malé vápno, kde jsou domácí v přesile. Hutira nejprve vyráží hlavičku z prortoru penalty k domácímu střelci, jehož střela je zablokována a odráží se ke Špatenkovi, první jeho střelu sráží Eliáš na tyč, druhou likviduje Hutira a třetí odraz ke Špatenkovi již znaméná vyrovnávací branku utkání. Skrumáž, jako dlouho nepamatuji bohužel využívají domácí, chybí troška štěstí, aby Kunčina ubránila.

Musím konstatovat, že z hlavní rozhodčí Bednář ml. pouštěl hraniční zákroky téměř po celý zápas, nastavil tvrdší metr, což by nikomu nevadilo, kdyby však někdy nesmyslně z trendu utkání nevystoupil, to však dělal na obě strany. Avšak po vstřelení branky na 0:1 se citlivost jeho posuzování stále více přikláněla na stranu domácích. Vrchol přišel v 87. minutě, kdy si Sokol velmi okatě jde pro faul, s úsměvem vstává s vědomím, že dosáhl svého. To samozřejmě notně brnká na nervy hráčů Kunčiny a vyrovnávací branka to vše umocňuje, Pagáč se bohužel neudržel a konstatoval HR svůj pohled na věc. 

Udělení rovnou červené karty Pagáčovi však dle průběhu utkání, ve kterém mu podobné věci řeklo několik hráčů (a to bez udělení ŽK), nebylo příliš citlivé. Na odchodnou však Pagáč přidal několik nadávek a nějakou dobu asi tým trenéra Suchého nuceně opustí.

K penaltě se postavili zcela všichni hráči na hřišti, domácí byli o jeden PK lepší a připisují si bod navíc. Bod zvenku bereme, avšak po průběhu utkání mohly být i tři.


Hráč utkání: Heger (Kunčina) - rozdílový hráč středu hřiště