Sokol Kunčina - Sokol Čistá 1:0 (0:0)

23.05.2011 15:36

K vidění byl zápas mužstev, kteří se na jaře se soupeři vůbec nemazlí a body nerozdávají. Zápas se hrál v azylu Kunčiny, tedy na stadionu Metry Linhartice.

Do první půle vstoupili lépe hosté, vypracovávali si jisté náznaky šancí, které však končily na obraně, nebo v Benešových rukavicích. Domácím to příliš nešlo a jejich gólostroj, jakoby se v posledních zápasech zastavil. První poločas mnoho vzruchu před brankami nepřinesl a do kabin se šlo s výsledkem 0:0. Ve 43.minutě nastoupil na hřiště Drahoš, místo střelce Tlustoše, kterému v posledních zápasech bohužel chybí šťáva a je ve velikém útlumu.

Druhý poločas se zpočátku ubíral v podobných kolejích jako první půle. Do 65. minuty se hrálo mezi vápny a bez šancí. Hosté zahrozili jako první, po rohovém kopu se dostali k hlavičce, kterou ze základní čáry odvracel Eliáš. V domácích fanoušcích zamrazilo i po průniku kanonýra Nepraše. Domácí se kolem 70.minuty probouzeli z letargie a jejich hra se zlepšovala. Velice aktivní Spálenský a Tomáš Brychta začali zlobit obranu, ve které došlo k nucené změně kvůli zranění. Ostoupit musel stoper Rožek a to zápas zlomilo. Hosté přeházeli řady, na stopera se postavil veterán Oldřich Nepraš a tomu dělali mladíci v domácím dresu obrovské problémy. Od 80. minuty se hrálo pouze na jednu branku.
V 86. minutě se dostal do sólového úniku velmi aktivní Spálenský. Nájezd však neproměnil a potvrdil, že tato disciplína je pro něj čenou můrou. v 88. minutě tlak sílil, a domácí se branky přeci jen dočkali. Střelu Brychty zblokoval Pařil a odražený míč se dostal k Petru Drahošovi, který se nemýlil a poslal míč do branky pod vybíhajícím mladíkem Hradilem. 1:0. Do konce zápasu se již nic nestalo a Kunčina si připsala další důležité vítězství k cestě za titulem.

Střetli se dva velice mladé a perspektivní týmy s průměrným věkem okolo 22 let. Čistá nasadila do zápasu 8 hráčů mladších 20 let.

Sestavy:

Kunčina:
Beneš, Pešava, Eliáš, Brychta T., Kubík, Brychta O., Štrajt, Tlustoš, Hutira, Pařil, Spálenský (Klíma, Drahoš, Hlaváček)
Vedoucí Mužstva: Pešava Zdeněk st.

Čistá:
Hradil, Kadidlo, Tomášek, Padělek, Severa M., Severa L., Rožek, Čapek, Kostlán, Zerzán, Nepraš D. (Vích, Nepraš O.,Pohanka)
Vedoucí mužstva: Vích Vladimír, Trenér: Švec Pavel

Střelci branek: 88. Drahoš
Žluté karty: 1:3 bez ČK
Diváků: 70

Rozhodčí: Dvořák Petr, Nepraš Martin, Pohl Daniel